måndag 31 maj 2010

Masik och däcksribbor

Nu är jag äntligen klar! I alla fall nästan det är lite kvar här och där. Ribborna behöver sättas fast i masik och däcksribborna bakom sittbunnssargen behöver också spikas fast med mässingsspik. Därefter är det bara duken, färgen och sittbrunnsargen samt däckslinor och sliders kvar. En hel del alltså men slutet börjar skönjas.
Masik är gjord av en råsågad björkplanka med rejält svängda sidor vilket innebär att jag får fiberriktingingen hyfsat böjda också. Det innebär att jag kunde göra den förhållandevis tunn.De främre ribborna fick fästas med mässingspik och kilar mellan däcksbalkarna och ribborna, de bakre hann inte spikas fast för klockan blev för mycket och precis när jag gick ut genom dörren så slog larmet på.
Så där, en sittbrunnsarg och lite olja och discokajaken är redo för duken.

2 kommentarer:

  1. Vad roligt och inspirerande att kolla på Daniel! Blir grymt sugen på att bygga igen. Om det finns någon möjlighet att låna någon av barnkajakerna någon gång så tror jag mina döttrar skulle vara intresserade av att testa.

    SvaraRadera
  2. Visst är det inspirerande Sven, men du kommer nog tycka at det bir ändå roligare när jag lagt ut de sista bilderna när skelettet faktiskt blir en båt! Vi borde kunna ordna en liten paddling med barnen vad det lider eller om du vill låna dem så vet du var jag bor. Hälsningar Daniel

    SvaraRadera